Συνεργασίες

Συνεργασίες - Υποστηρικτές: Προγράμματα & Νομικά Πρόσωπα

START
Create Cultural Change

Χρηματοδοτεί το Eyes of Light στα πλαίσια ένταξης στην 1η και 2η φάση υποτροφιών START 2018-19.

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
Πανελλήνιος Σύλλογος
Γυναικών με Καρκίνο Μαστού​

Φιλοξενεί το Εργαστήριο Βιωματικής Φωτογραφίας για Γυναίκες με Εμπειρία Καρκίνου του Μαστού.

ΚΕΦΙ
Σύλλογος Καρκινοπαθών
Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών

Φιλοξενεί Εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για Ανθρώπους με Εμπειρία Καρκίνου.

Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ

Φιλοξενεί το Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας για Ασθενείς του Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς.

Τεχνόπολη
του Δήμου Αθηναίων​

Παραχώρησε την Αίθουσα Παλαιών Φούρνων για την πραγματοποίηση της έκθεσης Eyes of Light το Μάϊο 2019.

Δήμος Αθηναίων

Υποστηρίζει τη δράση του Eyes of Light, θέτοντας την έκθεση του Μαΐου 2019 στην Τεχνόπολη υπό την αιγίδα του.

Κέντρο Ανθρωπιστικής Φωτογραφίας του Βερολίνου

Φιλοξένησε το Σεμινάριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας για Γυναίκες με Εμπειρία Καρκίνου το Φθινόπωρο 2018.

Photolab logo
Photolab

Χορηγός των φωτογραφικών εκτυπώσε-ων της ενότητας Survivors του Καρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας, για την έκθεση Eyes of Light το Μάϊο 2019.

MoveArtLogo
Move Art

Χορηγός εγκατάστασης μέρους της έκθεσης Eyes of Light το Μάϊο 2019.

Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Χρηματοδοτεί το Eyes of Light στα πλαίσια της 3ης φάσης υποτροφιών START 2018-19 (Scaling Award).

Ίδρυμα Μποδοσάκη

Παρέχει χώρο 6μηνης φιλοξενίας και υπηρεσίες ανάπτυξης δεξιοτήτων στα πλαίσια της 3ης φάσης υποτρο-φιών START 2018-19 (Scaling Award).

Συνεργασίες: Φωτογράφοι​

SURVIVORS ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Βασιλικός Λουκάς

Δέχτηκα να συμμετάσχω στη δράση Survivors του Kαρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας διότι είναι υποχρέωση του καθενός μας να βοηθήσει από την δική του θέση. Έτσι, αυτή η καλλιτεχνική μου συμβολή είναι το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω για το σπουδαίο αυτό σκοπό.

Γαλανοπούλου Θάλεια

Πέρασα 5 χρόνια φωτογραφίζοντας τον καρκίνο των γονιών μου, το οποίο λειτούργησε ως μια απόλυτα λυτρωτική και ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Με τιμάει το γεγονός οτι η Κα Λουκία μου άνοιξε το σπίτι της και μέσα από τη φωτογραφική διαδικασία μου επέτρεψε να νιώσω έστω ένα εκατοστό από τη νικηφόρα της μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Pantelis Zervos
Ζερβός Παντελής

Δέχτηκα να συμμετάσχω στο project γιατί πιστεύω πως όλοι με τον τρόπο μας πρέπει να στηρίξουμε τέτοιες δράσεις. Μέσα από το Survivors του Καρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας γνώρισα την Μαρία. Έναν δημιουργικό άνθρωπο γεμάτο χρώματα.

Καζολέα Αθηνά

Συμμετέχω για να βοηθήσω όσο μπορώ στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού στην Ελλάδα για την νόσο του καρκίνου.

Κακαρούχας Χάρης

Για μένα Τέχνη πρώτα από όλα είναι μια μεταμορφωτική πράξη, μια μεταμορφω-τική διαδικασία. Τόσο για τους δημιουρ-γούς όσο και τους θεατές. Και η συγκε-κριμένη δράση υποστηρίζει αυτή την αντίληψη.

Κοιλαλούς Δημήτρης
Κουρή Μάρω

Φωτογραφίζω έναν άνθρωπο που πάλεψε στη ζωή, για να έχει ζωή, σε μια εποχή πα-ραίτησης από το Θαύμα της Ζωής. Ας μάθουμε από τη Σοφία των αποθεραπευ-μένων. Ας μάθουμε πως αγκαλιάζουν το σώμα τους και επικοινωνούν μαζί του, με ιερότητα. Πώς συνδέονται με το μέσα τους, πώς τολμάνε να συνδεθούν με την ευαλωτότητα τους, με τους πόνους τους, πώς συγχωρούν; Πώς ανακαλύπτουν την εσωτερική τους ομορφιά και πως αρνού-νται τοξικά περιβάλλοντα, ακτινοβολίες και ανθρώπους.

Λαμπροβασίλης Αλέξανδρος

Με τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση να φωτογραφίσω ένα από τα Πρόσωπα της Ελπίδας, έναν συνάνθρωπό μας που κέρδισε αποφασιστικά τη μάχη για τη ζωή. Αμέσως ήξερα πως ήθελα να φωτογραφίσω τη θεία μου τη Νίτσα. Μέσα από τη διαδικασία είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω μια άγνωστη σε εμένα πτυχή του χαρακτήρα της.

Μαραγκουδάκη Τζίνα

Πάντα θαύμαζα και σεβόμουν εκείνους που χρειάστηκε να παλέψουν για τη ζωή τους. Η στάση τους μας δίνει ένα τεράστιο μάθημα, έναν σπουδαίο λόγο να επανεκτιμήσουμε τις δικές μας ζωές. Η συμμετοχή μου στην δράση είναι η ελάχιστη ανταπόδοση και δέχτηκα με μεγάλη χαρά.

Giorgos Moutafis
Μουτάφης Γιώργος

Δέχτηκα να συμμετάσχω στην συγκε-κριμένη δράση γιατί μέσα μου γνώριζα οτι η φωτογράφιση θα ήταν απλά μια αφορμή. Γνώρισα έναν αξιόλογο άνθρωπο με δυναμική. Την Ιωάννα.

Μπαλταγιάννης Σωκράτης

Ο λόγος που επέλεξα να πάρω μέρος στη δράση αυτή είναι γιατί πιστεύω πως είναι σημαντικό να αναδείξουμε τη δύναμη, το κουράγιο και τη θέληση των ανθρώπων αυτών (survivors) και πως το να βάζουμε ενα πρόσωπο (πορτραίτο) μπροστά απο κάθε ιστορία δίνει σάρκα και οστά στην προσπάθεια κάθε survivor, αλλά και τη δυνατότητα στο θεατή να συνδεθεί προσωπικά με αυτή την προσπάθεια.

Μπαράι Άγγελος

Συμμετέχω γιατί πάντα στήριζα σημα-ντικές ιδέες που επιδιώκουν να ευαισθη-τοποιούν και να εμπνέουν το κοινό. Ένας τέτοιος σκοπός είναι και η συγκεκριμένη δράση και είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να φωτογραφίσω έναν πραγματικό Survivor. Χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία για γίνω μέρος αυτού του project είναι ένα μάθημα ζωής και αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα! Μέσα από την φωτογραφική καταγραφή και τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων ίσως εκτιμήσουμε και αξιοποιήσουμε περισσό-τερο το χρόνο και το δώρο της ζωής που μας έχει δοθεί.

Σεφέρογλου Ορέστης

Η πρόσκληση για να συμμετέχω στο Survivors του Kαρκίνου: Τα Πρόσωπα της Ελπίδας, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή μια πρόσκληση όχι για να φωτογραφίσω ένα ακόμα θέμα, αλλά για να γνωρίσω έναν άνθρωπο και να μάθω την ιστορία του.

Τζίμου Όλγα

Το 2019 τα θέματα υγείας δεν πρέπει να αποτελούν μυστικό η ταμπού.  Η τέχνη ως ένα δυνατό μέσο έκφρασης μπορεί να λειτουργήσει αφυπνιστικά, μπορεί να κινητοποιήσει τον κόσμο, να τον κάνει να αλλάξει συνήθειες και προκαταλήψεις.  Να τον οδηγήσει στην επίγνωση.

Paylos Fysakis
Φυσάκης Παύλος

Συμμετέχω επειδή γνωρίζω ο ίδιος πως είναι να έχεις περάσει από μια τέτοια εμπειρία. Γνωρίζω τι δύναμη χρειάζεται για να το ξεπεράσεις. Επίσης δέχτηκα γιατί ήθελα να γνωρίσω τον άνθρωπο που θα φωτογράφιζα.